Milyen előnyökkel jár a rozmaring fogyasztása?

Megkülönböztető aromájával és ízével a rozmaring rágja össze a különféle ételek ízét, például a tészta és a grillezett hús. A fenyőfákhoz hasonlóan a rozmaring valójában a menta család tagja, és jó adag több tápanyagot szállít a jó egészség érdekében. Függetlenül attól, hogy friss rozmaringot vagy szárított rozmaringot használsz, akkor a gyógynövény egészségügyi előnyeit élvezheti.

Kalóriák, zsír és rost

Egy teáskanál szárított rozmaring 4 kalóriát tartalmaz és elhanyagolható mennyiségű zsírt. A friss rozmaring 1 kalóriát tartalmaz, és csak egy nyomnyi mennyiség zsírt tartalmaz egy teáskanálban. Egy teáskanál szárított rozmaring 0,5 gramm szálat tartalmaz, ami nem hangzik soknak, de a 25 gramm nőknek mindössze 2 százaléka van szükségük nap mint nap ebben az apró mennyiségben. A 38 gramm szálasok 1 százaléka napi szinten igényel. Egy teáskanál friss rozmaring 0,1 g rostot tartalmaz.

Vitaminok és ásványi anyagok

Egy 1 teáskanál szárított rozmaring kiszolgálásához 0,35 milligramm vasat, egy tápanyagot, amely segíti az energiatermelést. Ez az összeg a napi 8 milligramm vasembernek 4 százaléka, naponta pedig a 18 milligramm nőknek 2 százaléka van. Mind a szárított, mind a friss rozmaring táplálja az A és C vitamin mennyiségét.

További egészségügyi előnyök

A Rosemary jó antioxidáns forrása, egy 2006-os cikk szerint, amely az Európai Journal of Lipid Science and Technology című folyóiratban megjelent. Ezek az antioxidánsok segíthetnek csökkenteni a gyulladást olyan állapotokban, mint a reumás ízületi gyulladás, jegyezzük fel Michael T. Murray és Joseph E. Pizzorno könyvét “A gyógyító élelmiszerek enciklopédiája” című könyvében. A Rosemary specifikus antioxidánsokat tartalmaz, úgynevezett kaffeinsav és rozmarinos savak, amelyek segíthetnek megakadályozni és megakadályozni a rákot, a Pacific Oriental Medicine College szerint. A rozmaring illata javíthatja a koncentrációt és a memóriát is, a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint.

Rozmaring beépítése a diétába

A friss rozmaring ízesebb, mint a szárított verziók, Murray és Pizzorno szerint, de a diétához hozzáadásával meglehetősen egyszerű. Megszórjuk a gyógynövényt a burgonyára és sütjük őket, mint általában, vagy roston szórjuk meg roston sült szalonnával vagy sertéshúsra, mielőtt megkóstolnánk. Rosemary a bárányhús és a hal receptekhez is hozzájárul, jegyezze meg Murray és Pizzorno. A rozmaring ízét jól összeillesztik a rántottakkal és tészta-mártással.