Milyen élelmiszerek adják a legjobb energiát a hypothyreosisnak?

A testednek mindig energiára van szüksége a működéséhez. A pajzsmirigy hormonokat termel, amelyek segítenek ezáltal. Az alacsony pajzsmirigyhormonszintek, a hipotireózisnak nevezett egészségügyi állapot megakadályozhatják a szervezet számára, hogy megkapja az általa szükséges energiát, ami gyengeséghez és fáradtsághoz vezet. Válassz olyan ételeket, amelyek a szervezetben tartós tápanyagellátást biztosítanak a hypothyreosishoz kapcsolódó fáradtság csökkentése érdekében.

Hypothyreosis

A pajzsmirigy által termelt hormonok szabályozzák, hogy a szervezet energiát használjon, különösen a belsõ tárolókból származó energiát, különösen a testzsírt. A pajzsmirigyhormonok jódot igényelnek. A jódhiány, a pajzsmirigy károsodása és egyéb anyagcsere-rendellenességek hipotireózist okozhatnak. A hipotireózist a megmagyarázhatatlan súlygyarapodás jellemzi, az alacsonyabb testhőmérséklet, a depresszió és egyéb hangulati változások, a fáradtság és a gyengeség, a sápadt, száraz bőr, a vékony, törékeny haj és körmök, a vízzáródás és az emésztési problémák.

Energia

Testét lebontja a zsírok, a szénhidrátok és a fehérjék, hogy biokémiai energiát generáljon. A szervezetnek folyamatosan kell biztosítania ezeket a tápanyagokat az élelmiszerből és a belső tárolókból. A pajzsmirigyhormonok szükségesek a tápanyagok felszabadulásához a belső tárolókból. Anélkül, hogy a tápanyagokat táplálnák az étkezések között, a szervezet elfogy az energiából, ami fáradtságot érez. Az energia kiáramlása szintén kiváltja a zsírégetést elősegítő stressz hormonok felszabadulását.

Ételek enni

Az élelmiszerekben található tápanyagok gyorsan vagy lassan emészthetők és felszívódhatnak a testben. A szénhidrátok a szervezet legkedvezőbb gyors energiaforrása. A szervezetben lévő szénhidrátok nagy túlfeszültségének köszönhetően a zsír és az egyéb belső tárolók energiafelhasználása miatt megszűnnek. A hypothyreosis elkerülése érdekében az olyan élelmiszereket, amelyek gyorsan emészthető szénhidrátot tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy magas glikémiás indexük van. A glikémiás index azt a sebességet méri, amellyel a szénhidrátok az élelmiszerekben emelik a vércukorszintet. Válasszon alacsony glikémiás indexű ételeket, pl. Zöldségeket, babot, hüvelyeseket, teljes gabonát és gyümölcsöt, ne cukrot vagy feldolgozott szénhidrátot.

Étkezés tervezés

Egyél kisebb, gyakori ételeket, hogy a tápanyagszintet állandóan tartsa a testben, anélkül, hogy túlterhelné a zsíros égetést elhagyó nagy ételt. Válasszon egy forrást a karcsú fehérjéből és az alacsony glikémiás indexű szénhidrátból, különösen a zöldségekből minden kis étkezéshez. Az étkezés tervezése és előkészítése idő előtt segíthet a célponton tartani, nem pedig az egészségtelen, kényelmes ételeket.