Miért fúj meg a halolaj?

Bár a halolaj jó a szív és az agy számára, a kiegészítés néha megszokja a szokásokat. A halolaj hidegvízből származik, például lazac és tőkehal. Az omega-3 zsírsavak, amelyek az eikosapentaénsav vagy az EPA, valamint a dokozahexaénsav vagy a DHA formájában jönnek létre, felelősek a halolaj egészségügyi előnyeiért. A halanövény és a gyomor-bélrendszeri betegségek enyhe, mégis gyakori mellékhatások a halolaj kivételezésében. Néhány kiigazítás arra, ahogyan viszi, segíthet megszabadulni a halásztól.

A halolajból kóborolva

A halolaj a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint torlódást okozhat, valamint gáz, hasmenés és puffadás. A szervezet felesleges gázt hoz létre, amikor megpróbálja lebontani az élelmiszert, ami gyakori áradásokat vagy felfúvódást okoz a gáz enyhítésére. A halolaj nehezen emészthető, ami miatt sokan sokszor elszaporodnak. Nagyobb valószínűséggel tapasztalhatja ezeket a tüneteket, ha újak a halolaj-kiegészítők felvételére, vagy amikor nagy adagot szed.

Belching és gáz megakadályozása

A Maryland Egyetem Orvosi Központja azt tanácsolja, hogy a halolaj-kiegészítők időben történő felszabadulása enyhítheti a mellékhatásokat, beleértve a burpinget. Az időeltolódás hatását meg lehet ismételni úgy, hogy egyik napról a másikra elhagyja a halolaj kiegészítőjét a fagyasztóban, hogy lelassíthassa a gyomorban történő felszabadulását. Ellenkező esetben a Beaumont Health System szerint halolajjal kiegészíthetjük a bélben oldódó bevonatot, ami megakadályozza a halolaj felszabadulását a gyomorban. Ez segíthet megakadályozni a halak burps és egyéb mellékhatások előfordulását. Egy másik stratégia, amely enyhítheti a böfögést, az, hogy a halolaj-kiegészítőket étkezés közben vagy kisebb adagokban használja a nap folyamán.

Halolaj a táplálkozásban

A legjobb, ha halolajat étkezési forrásból, például vadon fogott lazac, szardínia és makréla. A zsíros halak hetente kétszer történő fogyasztása egészséges egészséget nyújt. Ha halolaj-kiegészítőket szeretne venni, forduljon orvoshoz, hogy meghatározza, hogy a halolaj mennyisége megfelel-e az Ön egészségére. A halolaj-kiegészítők kölcsönhatásba léphetnek számos gyógyszerrel, beleértve a vérhígítót és a cukorbetegség elleni gyógyszereket, a University of Maryland Medical Center szerint.

Halolaj kiválasztása

Keressen olyan halolajat, amely nagy mennyiségű EPA-t és DHA-t tartalmaz a halolaj teljes milligrammához képest. Sok márka felsorolja a “más” omega-3-at a címkén. Ideális megvásárolni egy elismert márkájú halolajat, egyet a USP címkével, a Virginian University Health Care System szerint. Keressen ki molekulárisan desztillált halolajat, ami elősegíti a tisztaság magas szintjét és a szennyező anyagok eltávolítását, javasolja Chris Kresser táplálkozási szakértő.