Egy éjszaka a táncolni fogja az ételt?

Ön fegyelmezett és koncentrált, amikor az étkezési terved – ragaszkodik a kalóriatartalmú ajánlásokhoz és az ellenállókhoz. De egy éjszaka – legyen az egy ünnepi esemény, egy stressz által kiváltott ünnep a televízió előtt vagy egy olyan party, ahol az italok akadálytalanul hagytak Önt, mint amit ettél – bűntudatot és legyőzöttet hagyott benned. De még akkor is, ha mindent elmentél, és egy egész fagylaltkartont vagy egy boldog órás ételeket szedtél el, egyáltalán nem lehet elég egy este, hogy jelentős súlyt nyerj. A léptékszám a vízvisszatartás miatt emelkedhet, de normalizálódnia kell, miután visszatér az egészséges táplálkozási szokásokhoz és a testgyakorlatokhoz.

A Binge milyen hatással van a súlyodra

Jelentős súlygyarapodás következménye, hogy következetesen több kalóriát eszik, mint az ég. A 3,500 kalóriás többlet 1 fontot fog szerezni – de nagyon nehéz enni ennyit a tennivalókra, amire szüksége van a napi karbantartáshoz, hogy 1 fontot nyerjen egy éjszakára. Még akkor is, ha van egy kis krumpli vanília fagylalt, öt nagy csokoládé cukorka és egy 17 órás családi zsák nacho-sajt kukorica zseton, akkor volna 3,230 kalóriát. A súly megszerzése érdekében naponta többet kell fogyasztania, mint 5 000-6000 kalóriát. Természetesen, ha naponta, vagy akár hetente egyszer megtartja ezeket a szeszélyes foglalkozásokat, akkor a hét folyamán bármikor csökkentheti a kalóriahiányt És gátolják a testsúlycsökkenést, vagy akár súlyt. De egy éjszakai ügy valószínűleg nem okoz állandó károkat.

Ne erőltesse a skálát

Egy éjszakai binge epizód után a skála ingadozhat. A mérleg nem csak a zsír súlyát tükrözi a testén, hanem a vizelet, a széklet és a víz – valamint a csont, az izom és a szervtömeg. Ha egy magas szénhidrátot és nátriumtartalmú ételt eszel – mint a pangás valószínűleg – a tested több extra folyadékot tartalmaz. Néhány nappal később az egészséges tervre kell esniük. Néha a skála akkor is ingadozik, ha még nem lépett be. A női hormonok, a székrekedés vagy a kemény edzés szintén eltolódhat a skálán. Mérje meg a testsúlycsökkenést egy héten vagy egy hónap alatt – nem néhány nap alatt.

Vizsgáld meg, miért tettél

Ennél is fontosabb, mint maga az öngyilkosság. Ha a táplálkozása túlságosan korlátozó, akkor visszaszorulhat és túl magasra válaszolhat. A test és az elme súlyos kalóriaszegést és étkezést tapasztal, mint elnéptelenedést, ami arra kényszeríti Önt, hogy túl magasra süljön és cukorra adjon. Csak annyi akaraterő van, és ha túl sokat szenvednek, akkor valamilyen ponton repedésbe ütközik. Hogyan érzékeli a pizza és a cupcakes megtagadásának fellépését is befolyásolja a készségedet. Ha úgy gondolja, hogy ez egy olyan választás, amelyet az orvosok vagy a diétás könyv helyett diktál, inkább az étkezési változásokat elfogadja. Ha azonban úgy érzékelheti az étkezési korlátozásokat, mintha kényszerülnének rád, akkor sokkal nehezebb időbe fogadni őket. Minden alkalommal, amikor korlátozza a kalóriákat, az elméje és a teste némi stresszt érez. A pszichoszomatikus orvoslás 2010-es számában megjelent tanulmány szerint a kalória korlátozása és számbavétele a stressz hormon kortizol felszabadulását eredményezi. A megnövekedett kortizol-termelés ténylegesen arra ösztönzi a testét, hogy súlyt szerezzen, és vegye figyelembe, ha az életveszélyre vagy a szorongásra válaszol. A következő alkalom, amikor a munkát, a társaidat vagy a családodat túlterhelted, vegye figyelembe a nem élelmiszerhez kapcsolódó tevékenységeket. Menj egy jóga osztályhoz, hívj közeli barátodat, vagy menj el egy elme-tisztító séta felé. Ha a binging a stressz kezelésének módja, összehangolt erőfeszítést igényelhet a szokás leküzdésére – de idővel megtehető.

Táplálékkal teli táplálkozási terv

Biológiai szempontból győződjön meg róla, hogy megkapod a szükséges tápanyagokat, amikor eszel. Egy egész élelmiszer csoport kivágása, amely rendkívül kicsi adagokban van, vagy az összes étel elfogyasztása megakadályozhatja Önt, hogy megfosztja magát attól, hogy csalódást okozzon, és minden étkezéskor vegye figyelembe a zöldségeket, a teljes kiőrlésű gabonát és a fehérjet. Ha éhes vagy, miután befejezte a lemezt, töltsön fel további vizes, rostos zöldségeket, mint például a brokkoli és a saláta, mivel az étel rostja és mennyisége segít feltölteni. Megfelelő fehérje is elégedette magát. A British Journal of Medicine című, 2012-ben közzétett tanulmány megállapította, hogy naponta 0,55 gramm fehérje fogyasztása testtömeg kilogrammonként jobb érzelmeket eredményez és megőrzi a sovány izmokat, miközben fogy. Menj 2-3 gramm bőr nélküli baromfira, sovány marhahúsra, sertésbélékre, tofura vagy halra ételeket és rágcsálnivalókat. A teljes kiőrlésű rost, mint például a quinoa és a barna rizs, lassabban emésztik fel őket, mint a finomított szemek. Ez hosszabb ideig teljesebbé és elégedettebbé válik, így kevésbé érezheti magát éhezve és megfosztva, ami csiklandozó étkezéshez vezet.