Tippek a középiskolai birkózóknak

A birkózás az egyik legkedveltebb középiskolai sport az Egyesült Államokban élő fiúk körében – a 2012-2013-as tanévben részt vevő állami és magán amerikai középiskolákból több mint 270 000 fiú, valamint mintegy 8.700 lány – a Nemzeti Állami Középiskolai Egyesületek Szövetsége. A technika finomítása és az edzéssel kapcsolatos okoskodás segíteni fog abban, hogy egészségesebb és sikeresebb birkózóvá válj, és talán még egy állami bajnokságot is felhozhatsz.

Próbálj ki valami újat

Új mozdulatok hozzáadása a repertoárhoz több go-to lehetőséget kínál, ha kemény mérkőzésen vagy. Amikor először megtanulsz egy új mozdulatot vagy tartasz, akkor valószínűleg nem fogod jól végrehajtani – különösen akkor, ha a lépés összetett – próbáld ki a gyakorlatban, mielőtt egy mérkőzést használsz. Különösen kipróbálhatja új mozdulatait, ha gyengébb birkózókkal dolgozik. Ha megpróbálsz egy új technikát végrehajtani egy jó birkózó ellen, valószínűleg a hátadra fogsz kerülni, ami korlátozza a tanulási lehetőségeidet. A kisebb birkózó ellen folytatott küzdelem lehetővé teszi, hogy gyakorolja az új lépést, amíg meg nem találja.

Gondolkodj pozitívan

A pozitív gondolkodás bármelyik sportoló számára hatékony eszköz lehet, beleértve a birkózókat is. Keressen néhány pozitív gondolatot, hogy összpontosítson minden meccs előtt. Gondolhat arra, hogy mennyire jól képzett ezen a héten, vagy hogy vizualizáljátok a kedvenc egylábas mozdulatát, és leveszed az ellenfeledet. Ha negatív vagy ideges gondolatok bukkannak be a fejedbe egy meccs előtt, azonnal rámutassanak a gondolataira a már elkészített pozitív képekre. Alkalmazhatja ezt a technikát az életed más területein is, mindig pozitív ötletekkel a kedvezőtlen gondolatok helyett, hogy boldogabb kilátásokat tartson fenn.

Vidd le a férjedodat

A sok meccs kulcsa az ellenfeled lefogása. A takedown érdemes két pontot, de ez is vezethet közel esik, ami hálókat két vagy három pontot, vagy egy tű. Az ellenfelet sokféleképpen teheti meg, de az erős lábbeli és a jó álláspont kialakítása jobb helyzetbe hozza ezeket a lépéseket. Ahhoz, hogy az ellenfeledet fel lehessen húzni, jó egyensúlyt kell tartanod a lábaddal, és térddel hajlott. Tartsa karjait a testéhez közel, mert egy kar, amely a törzstől távolodik, könnyebben megtámadható. Hajlítsa be a behatolást – például gyors léptetést és mindkét lábat a térd mögött fogva -, amint megnyit egy nyílást.

Nézd meg a súlyodat

A középiskolai birkózás 14 súlyosztályt tartalmaz, ezért gondosan figyelnie kell a súlyát a szezon egészében, ha ugyanabba az osztályba kívánsz maradni. Figyelembe véve a súlyát, megtudhatja, melyik cselekedetek okoznak Önnek a súlyt, olyan tudást, amely az egész életen át hasznos lehet. A testsúly fenntartásához egészséges étrendet kell fogyasztania, amely a fehér húsból, halból, diófélékből és tojásokból származó fehérjéket eredményez. Kerülje a sült és csomagolt élelmiszereket. A High School wrestling edző Bill Swertfager azt javasolja, hogy naponta 6 kis ételt fogyasszon el, miközben elkerüli a nagy ételt a nap végén. Ne hagyatkozzon az utolsó pillanatban végzett böjtre, hogy a súlyhatár alatt maradjon, mert a böjt lassítja az anyagcserét és túlzott súlygyarapodást eredményez, ha újra elkezdi az étkezést.