Piros foltok a hátán és a karokon az udvar munkája után

Akár zöld hüvelykujj vagy, az udvar munkája számos különböző növényt, gyomot és rovarokat bocsát ki, amelyek bőrirritációt, kiütéseket és harapásokat okozhatnak. A bőrirritáció okának pontos azonosítása gyors fellendüléshez vezethet, és megakadályozhatja, hogy ez a jövőben újra megtörténjen.

Ok

A hátsó és karosszériákon lévő piros foltok okai az udvar munkája után eltérhetnek az Ön által végzett udvar munkák típusától és a földrajzi fekvésétől függően. Az őshonos növények, gyomok és rovarok széles körben változnak, a táj és az éghajlat függvényében. A háton és a karokon fellépő irritáció fizikai érintkezés lehet az ágakkal, levelekkel vagy ecsettel. Tüskékkel vagy tövisekkel rendelkező növények különösen veszélyesek lehetnek. A SkinCarePhysicians.com szerint a méreg-borostyán, a méreg tölgy és a méreghólyag okozta allergiás kontakt dermatitis, az ekcéma típusa. A rovarcsípések közé tartoznak a szúnyogok, kullancsok, pókok, méhek és darazsak, hogy néhányat említsünk.

Jelek és tünetek

A hátad és a karja karcos lehet, ha a bőr éles ágakkal érintkezik, és nem valószínű, hogy az irritáció rendszeres mintázata. Az allergiás kontakt dermatitisz jelei és tünetei közé tartozik a viszkető, vörös és duzzadt bőr vagy száraz és rögös bőr és hólyag, ha a reakció súlyos. A rovarcsípések megjelenése változó, a rovarok típusától függően.

Kezelés

Ellenőrizze, hogy nincsenek-e tüskék és csontok a bőrébe beágyazva. Csipeszeket használhat, ha nem tudja eltávolítani őket az ujjaival. A karcolásokat vagy a nyitott területeket mossa le langyos vízzel és enyhe szappannal. Lehet, hogy antibiotikum-kenőcsöt alkalmaznak rájuk, és ragasztós kötszerekkel fedjük le a fertőzés megelőzése érdekében. A MayoClinic.com szerint a méreg-borostyán, a méreg tölgy és a méreg-sumak házi kezelése magában foglalja a napi többszöri adagolású hidrokortizáló krémet is, naponta többször 15-30 percig hűvös, nedves tömörítést alkalmazva, orális antihisztaminokat és Áztatni hűvös szódabikarbónában vagy zabpehely fürdőben. Ha egy rovar meghalt volna, és nem tudják, milyen rovar lenne, akkor érdemes fontolóra venni, hogy az orvos nézi a harapást, különösen, ha a harapást szisztémás vagy testre kiterjedő válasz kíséri.

Megelőzés

Megfelelő ruházat lehet a legegyszerűbb és leghatékonyabb védelem a bőrirritáció ellen, miközben a munkát végzi. Bár kényelmetlenül viselhet hosszú ujjú, ha meleg van, még egy vékony réteg is védi a bőrt. Viseljünk munkakesztyűt, mivel a kezünk sérülést és irritációt okozhat. Alkalmazzuk a fényvédőt a bőr minden érzékeny területére, és alkalmazzuk újra az utasítás szerint. Használjon rovarriasztó-t, hogy csökkentsd a harapás esélyeit. Ha befejezte az udvar munkáját, alaposan ellenőrizze a bőrt az irritációk miatt, és ha lehetséges, akkor valaki más ellenőrizze azokat a területeket, amelyek nehezebbek, mint a hátuk. A hideg zuhany használata megtisztíthatja az irritáló bőrét.

szempontok

A háton és a karokon a legtöbb piros pattanás a saját munkájuk után néhány napon belül megoldódhat. Ha azonban a foltok rosszabbodnak vagy elterjednek, látnia kell egy dermatológust, hogy lássa, szükséges-e további kezelés. A MayoClinic.com szerint, ha bárhol észlel egy bikaszerű kiütést bárhol a testén, kérdezze meg orvosát minél hamarabb, mert ez Lyme-betegség tünete lehet. A Lyme-betegség erősen fás területeken fordul elő, és a szarvas kullancsának a harapása okozza. Antibiotikum kezelést igényel, és minél előbb kezelkezik a kezelés, annál jobb az eredmény.