A legjobb táplálék az izomfájdalomhoz

Az izmok fájdalmat érezhetnek egy futás után, vagy túllépik az edzőteremben, különösen, ha általában nem gyakorol szigorúan. Ez az izomkárosodás és a sejtekben található természetes hulladéktermékek miatt keletkezik. A megfelelő ételt a fizikai aktivitás előtti és utáni étkezés segítheti az izmok gyorsabb gyógyulása, a fájdalom enyhítése és az izomkárosodás megelőzése érdekében.

A fehérjében gazdag élelmiszerek aminosavat biztosítanak, az izmok és más testszövetek építőkövei. Megfelelő fehérjét kell kapnia a napi étrendből, hogy segítsen a szervezetnek javítani a sejteket és újakat építeni, különösen ha izomzata van. A Harvard School of Public Health ajánlja a felnőtt nők átlagosan napi 46 gramm bevitelét és a férfiak 56 grammját. Ha erőteljesen gyakorol vagy sportolót jelent, szükség lehet több fehérjére. Győződjön meg róla, hogy legalább két-három adag fehérjét kap naponta. Az egyik adag 2-3 uncia sovány főtt hús, baromfi vagy hal, egy tojás, egy uncia sajt vagy 1/2 csésze főtt szárított babot tartalmaz.

A “Molecular Nutrition and Food Research” folyóiratban megjelent 2010-es tanulmány szerint az áfonyákban található antioxidáns vegyületek elősegíthetik az izomkárosodás megelőzését. A kutatás szerint az áfonyák magas antioxidánsokat tartalmaznak, az úgynevezett antocianinokat, amelyek segíthetnek megvédeni a vázizmokat – például a végtagjaiban – a fáradt fizikai aktivitás során keletkező hulladékoktól. További tanulmányra van szükség az áfonyák mennyiségére vonatkozóan, amelyek szükségesek ehhez a hatáshoz és amikor meg kell enni.

Mint a áfonya, a cseresznye is védő és gyógyító hatást gyakorolhat az izmokra. A 2006-ban megjelent “British Journal of Sports Medicine” című tanulmány szerint azok a személyek, akik naponta nyolcszáznegyven napi 12 uncia egy cseresznye lé keveréket fogyasztottak, kevesebb izomfájdalmat és fájdalmat okoztak a testmozgás károsodása miatt. Közelebbről, az egyének, akik ivották a cseresznye juice mutatott átlagosan 4 százalékos erőteljes veszteséget a testmozgás után, míg azok, akiknek nem volt 22 százalékos erőssége. Ez a gyümölcslé antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása lehet. Győződjön meg róla, hogy a vásárolt cseresznye-juice nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

A szénhidrátok a szervezet legfőbb forrása az üzemanyag, a fehérje előállítása és a sérült izmok javítása megköveteli a bőséges energiát. Egy 2003-as tanulmány a “Journal of Applied Physiology” felmérte a hatását 100 gramm szénhidrát fogyasztása a fehérje lebomlása után gyakorolt ​​súlyokkal. A tanulmány megállapította, hogy a szénhidráttartalmú egyedek az edzés után valamivel kevesebb izomlebomlást mutattak. A szénhidrátok fontosak az energia szempontjából, valamint az izmok egészségesek megtartása előtt és után aktívak. Válasszon teljes kiőrlésű és alacsony zsírtartalmú szénhidrátokat az olyan élelmiszerekből, mint az egész búzából készült kenyér és tészta, barna rizs, hüvelyesek, diófélék és nyers zöldségek.

Fehérje javítások Izom

Az áfonya erős antioxidánsokat tartalmaz

Cherry Juice segíthet gyógyítani az izmokat

A szénhidrátok biztosítják az energiát